Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders Sınavı Hakkında

Tek Ders Sınavı Hakkında

Sınav Tarihi : 29 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ

Tek ders sınav başvurusu öğrenci tarafından; SABİS Öğrenci Bilgi Sistemi/Başvuru İşlemleri/Tek Ders Sınav Başvurusu kısmından başvuru yapılacaktır. Aynı şekilde buradan başvurunuzun kabulü/sınav saati vb bilgisinin takibini yapabilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştirebilmek için aşağıdaki şartların sağlanmış olması gerekiyor şartları sağlayamıyorsanız aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir.

- Bir ders hariç diğer tüm derslerinizin harf notunun transkriptinize geçmiş olması gerekiyor (stajlarınızın da notunun YT olarak transkriptinizde olması gerekir)

- Bu dönem başardığınız derslerin henüz harf notu transkriptinize geçmediyse en hızlı şekilde bölüm Sekreterinize e mail ile bilgi veriniz.

- Almanız gereken tüm dersleri aldığınız halde (stajlar dahil) akts eksiğiniz varsa AKTS tamamlama dilekçesi doldurup imzalayarak bölüm Sekreterinize e mail ile iletiniz. (en geç 23 Haziran 2020 Salı günü saat 12.00'a kadar başvuru yapmalısınız)


SAÜ LİSANS UYGULAMA ESASLARI

MADDE 31 –(1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders notu oluşan öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı tanınmaz. Tek ders sınavına başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı verilmez.

(2) Alınmamış veya devam şartı yerine getirilmemiş dersler için tek ders sınav hakkı tanınmaz. Ancak, daha önce alınmış ve devam şartını yerine getirilmiş dersler için en son harf notu DZ olsa dahi tek ders sınav hakkı verilir.

(3) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz. GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayan öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(5) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere SABİS sistemi üzerinden yapılır.

(6) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.

(7) Yönetmeliğin 31.maddesinde düzenlenen hususlarda Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Yönergeleriyle özel düzenlemeler getirilebilir.

 

Kaynak: http://mf.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/92558/tek-ders-sinavi-duyurusu