Ana Sayfa
Duyurular
Abu Robocon 2020

ABU ROBOCON 2020

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) bünyesinde her yıl ROBOCON adı altında bir robot yarışması düzenlenmektedir. Bu sene 19.su düzenlenecek olan bu yarışmaya her yıl 20'ye yakın ülke katılım sağlamaktadır.

Katılımcı ülkelerin üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip yarışmada yer alacak robotları kendileri hazırlayıp, yarışma için özel hazırlanmış parkurda mücadele etmektedirler.

Bu yılki organizasyon, 21-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında Fiji / Suva'da düzenlenecek olup, ülkemizi temsil edecek ekibin katılım durumunun 31 Ocak 2020 tarihine kadar ABU'ya iletilmesi gerekmektedir.

ABU ROBOCON HAKKINDA
Asya-Pasifik Yayın Birliği tarafından 2002 yılında başlatılan ROBOCON projesi, İngilizce “Robot Contest” ifadesinden türetilmiş; katılımcı ülkelerin üniversite öğrencilerinden oluşan ekiplerin kendilerince tasarlanmış robotların düzenlendiği yılki temaya uygun olarak hazırlanmış özel bir parkurda mücadele ettikleri bir etkinliktir.

Asya-Pasifik bölgesinde yer alan genç mühendislerin zekâsı ve teknolojik becerilerin ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmadaki her oyun kırmızı ve mavi olarak adlandırılan iki robot arasında, simetrik bir saha üzerinde geçmektedir. Normalde bir oyun, azami üç dakika sürmekte ve daha yüksek puana ulaşmış olan taraf kazanmış kabul edilmektedir.

Bu yıl “Robo Rugby” teması ile düzenlenecek yarışmaya ilişkin yukarıdaki bilgiler haricindeki genel bilgilere, görsellere ve yarışma kural kitapçığına https://www.aburobocon2020.com.fj/ adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Katılım sağlaması uygun bulunan ekip bu yılki yarışma için toplamda iki robot tasarlayacaktır. Robotların Haziran ortası itibariyle video incelemeyi geçebilmek amacıyla tamamlanıp, Temmuz ortasına kadar da Fiji’ye gönderilmesi gerekmektedir.

Organizasyonu düzenleyen ABU, robotların üretimi için 1400 USD tutarında destek sağlamakla birlikte, robotların yarışma alanına nakledilmesi ve iadesini de sağlamaktadır. 21 – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyona robotların tasarımını yapan 3 üniversite öğrencisinin yanı sıra, aynı üniversiteden bir de eğitici katılacaktır. Toplam dört kişinin 5 gün boyunca konaklama, yemek ve ulaşım ücretleri ev sahibi tarafından karşılanacaktır. Yalnızca vize, pasaport, seyahat sigortası gibi bireysel harcamalar kişilere ait olacaktır.


Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek istenmesi halinde, aşağıda irtibat detayları bulunan kişi ile temasa geçilebilmektedir:
Sn. Megumi Iizuka-Lamb
ABU Robocon Sekretaryası NHK Enterprises Inc
2F, 5-20 Kamiyama-Cho, Shibuya-Ku, Tokyo 150-0047, Japonya
Tel: +81-3-3481-7748 Faks: +81-3-5454-3973
E-posta:st.iizuka-me@nhk-ep.co.jp