Önemli Duyuru

ÖNEMLİ DUYURU

DERS PLAN PROGRAM DEĞİŞİKLİKLERİ VE DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR TABLOLAR HALİNDE VERİLMİŞTİR.

Tablo altındaki maddeler planda yapılan değişiklikten öğrencilerimizin nasıl etkileneceğini açıklamıştır.

Herhangi bir hataya meydan vermemek için  DERS YAZILIMI öncesinde mutlaka bu tablolar incelenmelidir.

Özellikle 4. sınıfa gelen ya da uzatma durumunda olan ve İNTİBAK 1 nolu  tablodaki derslere (hiç almama, yükseltme, başarısız olma, devamsızlık gibi sebeplerle) tekrar yazılacak öğrencilerimiz, tüm dersleri tamamladığında, AKTS toplamının 230 AKTS altında kalmaması gerekmektedir.  230 AKTS altında kalan öğrencilerden teknik seçmeli havuzundaki  İLAVE SEÇMELİ DERS ders ya da dersler alması talep edilecektir. Bu durumda olan ve fakat ilave ders/ler almayan öğrenciler mezun olamazlar. Dönem uzamaması için danışman öğretim üyelerinden destek alınması ve ders seçimlerinde bu intibak işlemlerinin doğru yapılması ve PLANDAKİ  ( or in the plan ) TÜM DERSLER TAMAMLADIĞINDA TOPLAM  AKTSnin 230 ve üzerinde olmasına dikkat edilmelidir.

*Ders plan değişikliği nedeni ile dersin isminin ve AKTS değerinin değişmesi durumunda;
 (1) Dersten AA-DD not aralığında başarı notu alan öğrenci, not yükseltme amacıyla yeni isim verilen dersi alır.
 (2) Dersten başarısız olan öğrenci, yeni isim verilen dersten sorumludur.
 (3) Dersi hiç almayan öğrenci, yeni isim verilen dersten sorumludur.

*Ders plan değişikliği nedeni ile derslerin birleştirilmesi durumunda;
(1) Birleştirilen derslerden;
    a- AA-DD not aralığında başarı notu alan öğrencinin notları ve AKTS değerleri geçerlidir, karnesinde görülür.
    b- Derslerden birini başaran, diğerinden FF, GR, DZ, YZ başarısız not alan ya da dersin birini hiç almayan öğrenci başarısız olduğu dersten ve birleştirilmiş yeni dersten sorumlu değildir (SD).
(2) Birleştirilen üniversite ortak zorunlu derslerinden (Türk Dili, Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi, Yabancı Dil) alınan en yüksek başarı notu, yeni ders ismi ve kredisi ile işlenir.
(3) Birleştirilen derslerin; hepsinden FF, GR, DZ, YZ başarısız not alıp kalan ya da bu derslerden hiçbirini almayan öğrenciler dersin birleşmiş halini alırlar.
(4) Birleşmeden önceki dersleri alıp başaran öğrenci, yeni plandaki dersi not yükseltmek amacıyla alabilir, ancak önceki başarı notları ile AKTS değerleri karnesinden silinir.

*Ders plan değişikliği nedeni ile dersin üst yarıyıla taşınması durumunda;
(1) Dersten AA-DD not aralığında başarı notu alan öğrenci üst yarıyıla taşınan dersten sorumlu değildir, ancak yükseltmeye almak istediğinde yeni yerinde alır.
(2) Dersten başarısız olan öğrenci dersten sorumludur.
(3) Dersi hiç almayan öğrenci dersten sorumludur.

*Ders plan değişikliği nedeni ile dersin alt yarıyıla taşınması durumunda;
(1) Dersten AA-DD not aralığında başarı notu alan, ancak yükseltmeye almak isteyen öğrenci, yeni yerinde alabilir.
(2) Dersten başarısız olan öğrenci dersten sorumludur.
(3) Dersi hiç almayan öğrenci dersten sorumludur.
(4) Dersin/derslerin alt yarıyıla/yarıyıllara konması durumunda, söz konusu ders/dersler için eski yerinde 2014-2014 Eğitim Öğretim Yılında bir defaya mahsus “intibak dersi/dersleri” açılabilir. İntibak açılmıyorsa dersin eski yerine yeni gelen öğrenciler sorumlu değildir. Öğrencinin alması gereken intibak dersi/dersleri, bir dönem için alabileceği toplam AKTS'nin (40) dışındadır.

*Ders plan değişikliği nedeni ile zorunlu dersin seçimlik olması durumunda;
(1) Dersten AA-DD not aralığında başarı notu alan öğrenci, seçimlik ders kapsamında aynı dersi alamaz, sonraki dönemde seçimlik ders yerine saydıramaz.
(2) Dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu değildir (SD).
(3) Dersi hiç almayan öğrenci, sorumlu değildir (SD).
*Ders plan değişikliği nedeni ile seçimlik dersin zorunlu olması durumunda;
(1) Dersten AA-DD not aralığında başarı notu alan öğrenci, yeni dersten sorumlu tutulamaz.
(2) Dersten başarısız olan öğrenci, başka bir seçmeli ders almak alabilir.
(3) Dersi hiç almayan öğrenci, sorumlu tutulamaz. Bu dersi ilgili sınıfa fiili olarak yeni gelen öğrenciler almak zorundadır.

* Ders planına yeni ders konması durumunda;
(1) Öğrencinin bulunduğu yarıyıla konan yeni zorunlu dersten sorumludur.