2022-2023 Yaz Öğretimi Uygulama Esasları

Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Hamza AL başkanlığında 08.06.2023 tarihinde 645 sayılı toplantı ile toplanmış ve YAZ ÖĞRETİMİ hakkında aşağıdaki  kararları almıştır:

Yapılan görüşmeler sonunda; Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi sürecinde uygulanacak hususların aşağıdaki şekliyle uygun olduğuna karar verildi.

Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi sürecinde uygulanacak hususlar:

1- Yaz öğretimi süresi, final sınav tarihleri hariç, beş (5) hafta olarak uygulanacaktır.

2- Yaz öğretimi yüz yüze eğitim ile yürütülecektir. (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının alacağı kararlar doğrultusunda tekrar değerlendirilebilir.)

3- Yaz öğretiminde devam şartı aranacaktır.

4- Bölümde açılacak ders sayısı; üniversite ortak dersleri, bitirme, tasarım ve staj hariç, 20 ders ile sınırlı olacaktır.

5- Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısının en az 20 olması gerekmektedir. (Zorunlu hallerde bu sayılar ilgili bölümün önerisi, ilgili birimin yönetim kurulu kararı ve Üniversite Yönetim Kurulunun onayıyla değiştirilebilir.)

6- Derse yazılma işlemi; Akademik Takvimde ilan edilen tarihlerde yapılacaktır.

7- Yaz öğretiminde bir öğrenci, çakışma olmaksızın ve kurum içi-kurum dışı toplam en fazla 20 birim saatlik ders alabilecektir.

8- Diğer hususlarda Yaz Öğretimi Yönergesi'nde düzenlenmiş esaslar uygulanacaktır.