Umde Öğrencilerinin Bilgilerine

UMDE Öğrencilerinin Bilgilerine

UMDE öğrencileri, derse yazılma test uygulamasında UMDE derslerinin görünmediğini, ne yapılması gerektiğini sormaktadırlar. Asıl yazılma sırasında dersler görülecektir. Sistemde bu tür problemler zaman zaman olabilmektedir.

• UMDE Programına KESİN olarak kabul edilmiş öğrencilerin derse yazılma sırasında MMM 487 kodlu Mühendislik Deneyimi Eğitimi ve MMM 489 kodlu Mühendislik Deneyimi Uygulaması derslerini seçmeleri gerekmektedir. Dersler o zaman da gözükmüyor ise, UMDE Programı’na kesin kabul edilmiş olmak kaydıyla, Teknik Seçmeli ders seçmeyiniz. UMDE derslerini Mazeretli Yazılma ile alabilirsiniz (okul açılınca).
• Bir şekilde daha önce 8. Yarıyıl seçmeli derslerinden (sadece bir ders) almış öğrenciler sadece 10 AKTS’lik UMDE dersini seçeceklerdir.
• UMDE dersleri toplam 15 AKTS’dir. Seçmeli ders alacak öğrenciler bunun karşılığında 3 ders seçeceklerdir (15 AKTS). Tüm öğrenciler Bitirme Projesini seçmelidir.
• Alttan tek dersi olan ve UMDE’ye kabul edilmiş öğrenciler bu derslerine II. Öğretim’den yazılmalıdır.